Frankenblogg topp 5 Karloff's beste roller

Som avsluttning på mitt lille Boris Karloff bloggmaraton, knyttet til hans bursdag denne uka, kommer jeg med en bitte liten liste. Og merkelig nok hadde jeg kun ett ord å beskrive den med: Meow!

frankburn5. Frankenstein-monsteret
Jeg kranglet litt med meg selv om jeg skulle ta denne med eller ikke, med tanke på at monsteret ikke sier så altfor mye. Men det er hans store gjennombrudds rolle og man må jo bare synes synd på det stakkars misforståtte monsteret. Jeg vil ha en sånn..

"You have created a monster, and it will destroy you!" 
 
bedlam4. Master George Sims (Bedlam)
Karloff sin siste rolle av 3 i sammarbeid med Val Newton. Dear Boris spiller en korrupt direktør som styrer et mental sykehus. Han forvandles til en sadistisk, manipulerende feiging og det er slik vi vil Karloff skal være. Pluss at det er litt artig å se han gå rundt med parykk og i et 1800-talls kostyme..


vlcsnap344423. Hjalmar Poelzig (The Black Cat)
Med et navn som det burde man ha en bra personlighet. Boris spiller en Satan-dyrker og må si at han er definisjonen av Lucifer selv i denna filmen. Det første og et av de beste av hans beste sammarbeid med Bela Lugosi.mummykarloffheadshot2. Imotep / Ardath Bey (The Mummy)
Karloff's "andre" Universal rolle kunne like så godt ligget på første plass på lista. Det tok Jack Pierce hele åtte timer å fikse sminken til Karloff og det i seg selv er imponerende. Selv med 4 oppfølgere er den første og den eneste med Karloff den beste.

"Put it back. Bury it where you found it. You have read the curse. You dare defy it?"

bodysnatcher254541. John Gray (The Body Snatcher)
Karloff vinner lista med sin første Val Newton film fra 1945. Han er god på alle punkter og denne filmen burde sjekkes ut. Karloff på sitt beste, på lik linje som hans tre filmer som Frankenstein-monsteret. John Gray er frekk og slu og blir virkelig (med tanke på boka) og det er klassisk Karloff all the way, baby!

"You've no need to be anxious, Meg. MacFarlane has been drunk and away before. He'll be beck in good time. Meanwhile, you have me to keep you company. "

26633241244719650477n400

3 kommentarer

Rolf Igor

27.11.2009 kl.23:04

Heter han Ardath Bay i The Mummy? Jeg mener det jeg og altså, men jeg har sett at det også skrives Ardath Bey. I de nye filmene er det en som kalles Ardeth Bay, men er jo ikke samme rollefigur. Det som jeg skal frem til er at stokker du om på bokstavene, så får du "Death By Ra" Fancey! Det var jo planlagt i nyfilmene, men aner ikke om det var planen i originalen. For det gir jo ingen mening når han heter Ardath Bay.... "Daath By Ra" liksom....

Catzy Munster

27.11.2009 kl.23:29

Rolf Igor: det står Ardath Bey på imdb, da har jeg skrevet feil, sorry! det går litt fort i svingene serru :p som du ser har jeg brukt all dagens energi på å skrive Frankenstein-anmeldelsen :p

Rolf Igor

28.11.2009 kl.12:26

Men jeg mener ganske sikkert at da jeg så filmen så var det Ardath Bay. Men jeg kan jo huske feil selvfølgelig. IMDB har sikkert rett, så vi får vel bare bøye oss for det

Skriv en ny kommentar

Catzy Munster

Catzy Munster

25, Askim

Catrine her! Your basic ghoul next door, lost in the world of Horror, fantasy and sci-fi.. Jeg er en svartkledd filmfanatiker der sjangeren grøss og skrekk står nærmest mitt hjerte, spesielt svart-hvitt klassikerne, spesielt Frankenstein. Tilhenger av the ancient astronaut theory, og har en stor interesse for historie. Sliter med FM og tar en dag av gangen. Er en frilans kunstner med flere seriøse oppdrag bak seg. Jeg gir ellers gjerne veiledning eller tegnetips om du lurer på noe eller står fast på en tegning. Tar bestillinger og oppdrag! PS: Jeg tegner IKKE gratis! Sjekk ut hjemmesiden min: www.catzymunster.com _________________________________________ For bestillinger og spørsmål, kontakt meg på face eller mail: catzy_munster_artwork@live.no

Kategorier

Arkiv

hits